Solutions Manager renforce notre centre de connaissances

Faites la connaissance de Jens, notre solutions manager

Waarom een solutions manager?

Bij Deforche Construction Group gaan we verder dan het bouwen van constructies van glas, staal en aluminium gebaseerd op serretechnologie. We creëren met onze kennis en oplossingen voor elke klant een uniek verhaal.

Als solutions manager draag ik bij aan het vertalen van de wensen van de klant naar concrete oplossingen. We zorgen ervoor dat het oorspronkelijke idee van de klant niet alleen wordt gerealiseerd, maar zelfs overtroffen. 

Het is duidelijk dat deze functie van cruciaal belang is om onze belofte aan de klant waar te maken.

Qu'est-ce qui vous a motivé à passer de Project Manager à Solutions Manager

Deforches jarenlange ervaring met projecten op basis van serretechnologie heeft ertoe geleid dat onze collega's over een schat aan ervaring en deskundigheid beschikken. Als project manager kom je in contact met elk departement binnen het bedrijf, waardoor je de noodzaak voelt voor een functie die departementsoverschrijdend kennis bundelt en beheer

Des années d'expérience de Deforche avec des projets basés sur la technologie des serres ont permis à nos collègues d'acquérir une richesse d'expérience et d'expertise. En tant que Project Manager, j'étais en contact avec chaque département de l'entreprise, ce qui fait ressentir la nécessité d'un poste qui rassemble et gère les connaissances de manière inter-départementale.

Welke meerwaarde heeft je ervaring als project manager voor deze nieuwe functie?

Ik kwam al in contact met zowel leveranciers, klanten en onderaannemers.   Daardoor heb ik nu reeds een sterke basis en geeft me dit de mogelijkheid om onze externe partners aan te spreken. 

Op die manier kunnen we als bedrijf een Generalist zijn, een bedrijf dat zelf een scala aan oplossingen kan aanbieden maar ook oplossingen via een externe partner aanbiedt.  We streven ernaar onze klanten volledig te ontzorgen, vanaf de eerste verkoopgesprekken tot na de oplevering.

Wat zie je als je grootste uitdagingen en kansen?

Doordat Deforche Construction Group reeds meer dan 90 jaar bestaat zit de kennis en ervaring wijdverspreid in onze firma. Dit zowel in productie, sales, engineering en bij onze monteurs. Om dit alles makkelijk te bereiken en overzichtelijk te bundelen zal zeker een uitdaging zijn. 


Share what you know

Know what you share 


Zijn er specifieke doelen of projecten die je hoopt te realiseren?

Alle informatie, kennis en ervaring wordt gebundeld in een Kenniscentrum.  We zijn volop bezig met de ontwikkeling van dit Kenniscentrum en we hopen dit te kunnen lanceren tegen het eind van dit jaar.

Op de lange termijn willen we ons Kenniscentrum ook delen met anderen, zodat we iedereen kunnen inspireren om aan de hand van serretechnologie een andere kijk te hebben op het bouwen van gelijk welke constructie.

Na ondertekening van het contract, bezorgen we een moodboard aan onze klanten.  Hoe ga jij hieraan bijdragen?

Het moodboard is een tool om het gesprek tussen de klant en onze engineering of project managers op gang te krijgen. Aan de hand van details en foto’s van eerdere projecten kan de visie van de klant verwezenlijkt en mogelijks ook overschreden worden.

 

Werkgroep Merk en Technieken

De werkgroep is er om zowel de systemen als onze manier van werken te verbeteren. Om te leren van elkaar, en om kennis te delen.  De kerngroep bestaat uit Ivo, Aart en mezelf.

Met de overname van Thermoflor een 6-tal jaar geleden hadden we de mogelijkheid ons systeem via de kennis van 2 bedrijven met jarenlange ervaring te optimaliseren. Hierbij werd de Werkgroep Merk en Technieken in het leven geroepen. 

Na de grote inzet van 2 engineers die samen meer dan 50 jaar ervaring hebben werd ons systeem op punt gezet op alle vlakken. Sinds dit jaar heb ik als voorzitter de taak om samen met de hoofden van onze 2 engineeringsafdelingen dit verder te optimaliseren maar ook om nieuwe ontwikkelingen te behandelen en te testen.

En last but not least! Hoe ga je de marketingafdeling ondersteunen? 

Via ons Kenniscentrum zal onze marketingsafdeling ook de kans hebben om onze realisaties te showcasen. Ongetwijfeld zal dit toekomstige klanten inspireren om voor ons te kiezen om hun dromen te realiseren.

Deforche - kenniscentrum - knowledge center

Informez-vous par notre newsletter